Bokbebisar

Romaner. Det finns tre stycken och med jämna mellanrum anses de färdiga. Sedan ändrar jag lite igen.

Camillas broar

Tjugotvååriga Camilla från Sverige lever som lyxflickvän i Florida när hon förstår att hon är på fel spår i livet. Från orkanen Andrew, 1992, får vi följa henne på en roadtrip genom USA, en resa som kommer att förändra hennes liv och självbild. Med på resan får hon en man som spränger fyrverkerier i hennes hjärta. Han skulle kunna vara den rätta om Camilla kunde vara lite mer rätt själv. Strax bakom bilspoilern lurar Camillas förflutna som flickvän åt en knarksmugglare. Han är inte glad åt att hon gett sig av.

Spänningsromanen utforskar behovet av att känna och värdesätta sig själv innan man kan älska någon annan.

Vägskäl

När Camillas pojkvän får jobb i Italien vägrar hon att lämna Malmö där de slagit sig ner. Hon vill bli mamma, inte uppleva äventyr utomlands. Den sortens liv blev hon färdig med under åren i USA. Camilla reser till Italien för att själv förstå vad hon känner för sin pojkvän. Ska de göra slut eller plåstra ihop relationen? På plats upptäcker hon att pojkvännen är försvunnen och en jakt över hela Europa tar sin början. Det är år 1997, ett år då delar av Europa behövde FN-hjälp för att hålla sams.

Det här är en fortsättning på Camillas broar, men den går att läsa fristående. Spänningsromanen utforskar längtan efter barn och hur den kan urholka en relation om man inte är överens.

Att göra en familj

John och Malin är paret med den lyckliga skilsmässan. Varje torsdag äter de middag tillsammans, skrattar, pratar och stämmer av kvitton. Att skilja sig är det bästa de gjort. Lite tråkigt kanske, tycker Malin, att aldrig få känna sig nyförälskad igen. När John vill bjuda med Malin på en Thailandresa med barnen blir det tydligt att han lärt sig något helt annat av skilsmässan än vad hon har gjort. Malin börjar geocacha som ett sätt att få tillbaka balansen i tillvaron.

Det här är en relationsroman om kompromissen i att uppfostra barn med sitt ex och modet som krävs för att blanda in en ny människa i det samarbetet. Är det ens okej att gå vidare om det sker på bekostnad av barnen och ens ex?

Om det finns hjärterum

Det här är en historia om den lilla byn som får en flyktingförläggning. Anita lever för att ta hand om sin son och sonson. Hon ser sig som en generös kvinna, en mor med en stor famn. Den självbilden rubbas när läskiga gäng dyker upp, gåendes mellan förläggningen och köpcentrat, och verkar hota hennes pojkar.

Annonser